مدیریت سرمایه در بازار های مالی و اهمیت آن

در این مقاله به چگونگی مدیریت سرمایه و ریسک می پردازیم. مدیریت سرمایه و ریسک در تجارت های الکترونیکی همیشه مورد توجه و بحث بوده است. یک سهامدار باید بتواند نسبت سود به ریسک (Risk/Reward) خود را محاسبه کند، و پس از یررسی میتواند در مورد ورود به پوزیشن در یک یا چند سهم به صورت روزانه تصمیمگیری نماید.
مدیریت سرمایه قوانین خاص خود را دارد و توجه به این قوانین یک استرتژی معاملاتی خوب را برایتان رقم میزند
مدیریت ریسک در هر موقعیت واحد معاملاتی یا سرمایه گذاری اهمیت مشابهی دارد، مانند خرید سهم و روش آن یا قوانین مدیریت معاملات. این بخش برای “معاملهگران” یا “سرمایه گذاران” کاملا نادیده گرفته شده است. اما شما نمیتوانید بدون توجه به این قوانین درآمد کسب کنید.
مدیریت سرمایه چیست؟
دانش و مهارت سرمایهگذاری با کمترین ریسک در جهت کسب بیشترین سود ممکن را مدیریت سرمایه مینامند.اولویت اصلی مدیریت سرمایه با بقای سرمایه است. به همین خاطر در بعضی از منابع آموزشی، به مدیریت سرمایه ، مدیریت ریسک نیز میگویند. در حالت کلی مفهوم مدیریت سرمایه این چنین است که، برای بدست آوردن سود مورد نظر خود باید مقدار ریسک مشخصی داشته باشید؛ طبق اصول حرفهای معاملهگری و به منظور جلوگیری از وقوع ضرر و زیان های بسیار زیاد و غیر قابل تحمل، بایستی پیش از ورود به موقعیت معاملاتی مقادیر این بازده و ریسک مشخص شوند و به گونهای متعادل شده باشند که در مقابل انتظار برای کسب سودی معقول، ضرر کمی پیش روی شما باشد.
اعمال صحیح قوانین مدیریت ریسک در فرآیند معاملات ضمن پیشگیری از وقوع ضررهای سنگین و غیر منتظره، به مرور زمان منجر به رشد سرمایه شما نیز خواهد شد. اعمال مدیریت ریسک در معاملات سهام و سایر ابزارهای مالی،در افراد متفاوت است و تابع قوانین واحد و مشخصی نیست . در واقع جزئیات و نحوه اعمال مدیریت سرمایه، تا حد زیادی به دیدگاه سرمایهگذاری، طرز تفکر،اهداف مالی و روحیات فرد بستگی دارد. بر اساس چنین معیارهایی، عملکرد سرمایهگذاران در قبال ریسک را تشخیص داده میشود و آنها را در دو دسته کلی ریسکگریز و ریسکپذیر تقسیم میکنند.
اهمیت مدیریت سرمایه در بازارهای مالی
همانطور که گفته شد مدیریت سرمایه در بازار های مالی از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است اما متاسفانه اغلب معامله گران از اهمیت مدیریت سرمایه در اوایل ورود به بازار های مالی غافل می شوند و این دلیل زیان های سنگین آنها دراوایل دوران معامله گری است.
بزرگترین نقطه ضعف در بازارهای مالی، ناتوانی در محاسبه ریسک است.هیجانی نباید وارد عمل شوید .طمع یکی از مهم ترین عوامل شکست است.مهم ترین استراتژی یک معامله گر موفق تلاش برای بقا در بازار سرمایه است.شما پس از ورود به بازار یک عمر وقت دارید میلیاردر شوید به شرط اینکه یاد بگیرید در بازار زنده بمانید.
حال به شما میگویم که چگونه در بازار زنده بمانید: برای چند ماه ریسک پذیریتان را به سمت صفر هدایت کنید. باور کنید ریسکی که اکثر شما در روزهای اول ورود به بازار سرمایه بر می دارید چند برابر ریسکی هست که یک حرفه ای بعد از ١۵ یا ۲۰ سال کار ممکن است بر دارد.
زیرا معامله گر حرفه ای آموخته است که “کافی است تا حرکت بزرگ بعدی بازار زنده بماند”
نکات مهم در استراتژی مدیریت سرمایه:
زمانی که میخواهید سرمایه خود را به روش صحیح در بورس سهام مدیریت کنید، باید همیشه به دنبال پاسخ به این چند پرسش باشید:
میزان ریسک در هر پوزیشن در پرتفوی من چه اندازه است؟
چند معاملات باز در یک زمان میتوانم داشته باشم؟
نسبت سود به ریسکم چه اندازه است؟
استراتژی مدیریت نقدینگی شما باید به شما کمک کند تعدادی از سهام را برای هر معاملهای که میخواهید انجام دهید، قرار دهد. این روشی است که سرمایه و ریسک شما را مدیریت میکند.
نکته اول: مدیریت سرمایه – ریسک بزرگی را به همراه دارد.
میزان حداکثر ریسک برای هر پوزیشنی فقط کمی میتواند متفاوت باشد. بهترین معاملهگران و مدیران سرمایه توصیه میکنند مقادیر بین ۰٫۵٪ تا ۲٪ از کل سرمایه را بکار برند.
نکته دوم: میتوانید چند معامله باز شده در یک زمان داشته باشید.
مدیریت کردن تعداد حجم زیاد از معاملات با دو دست کار آسانی نیست به خصوص اگر که حد سود و ضرر را دستی انجام دهید. شما باید قادر باشید معاملات را به صورت دستی جهت احتیاط حرکات قوی در بازار مدیریت نمایید. حتی اگر معاملهگر روز نباشید اما اگر معاملهگر نوسانگیر هستید، باز هم ممکن است دشوار باشد.به این نکته توجه کنید شما باید حداکثر تعداد پوزیشنهای باز را محدود کنید. حداکثر مطلق برای یک فرد تنها هشت پوزیشن باز با هم است. از این محدوده فراتر نروید.
به طور حداکثر پنج یا شش معاملات باز با هم یک محدوده مناسب برای هر معاملهگر است.
نکته سوم: نسبت ریسک به سود
سعی کنید نسبت ریسک به سود ۲٫۵ به ۱ نباشد. این قانون در آمارتان بسیار مهم است به خصوص اگر یک معاملهگر مبتدی و بدون هیچ سابقه تجاری مربوطه باشید. بنابراین نسبت ریسک به سود را ۳ به ۱ قرار دهید. زمانی که وارد پوزیشن میشوید، ورود به پوزیشن و حد سود و ضرر را مشخص کنید.
چگونه خود را از زیانهای بزرگ در تجارت الکترونیک سهام مصون بداریم؟
هر معاملهگر و سهامدار با هدف کسب سود وارد معاملات بازار سهام الکترونیک میشود. اساسا این بدان معنی است که سیستمهای معاملاتی آنها در بازار سهام باید سودآور باشند و نتایج مورد انتظار را در یک دوره تعیین شده، مشخص نماید.
انتظارات متفاوتی برای سیستمهای معاملاتی سهام الکترونیکی وجود دارد. معاملهگران یا نوسانگیران (معاملهگران کوتاه مدت) ترجیح میدهند هر ماه سود کنند.اما سرمایه گذاران یا معاملهگران میان مدت پوزیشن یک دوره طولانیتر را مورد هدف قرار میدهند. آنها دورههای سه ماهه یا ۶ ماهه را هدف قرار میدهند. آنها نتایج را هر ماه محاسبه نمیکنند، زیرا معاملاتشان ممکن است بیش از چندین هفته یا ماه طول بکشد.
مدیریت ریسک
مدیریت ریسک اصطلاح مهمی است که اغلب سهامداران آن را بیان میکنند. با اینکه در مورد سرمایه گذاری خیلی بحث نشده است. اما اهمیت مشابهی برای سرمایه گذاران بلند مدت دارد و همچنین برای معاملهگران کوتاه مدت هم موثر واقع شده است.
مدیریت ریسک برای هر پوزیشن یا معامله فردی ضروری است. بدون داشتن مدیریت ریسک مناسب، دستیابی به هدف بلندمدت با نتیجه سودآور ممکن نیست. نکته کلیدی اصطلاح بازار، نسبت ریسک به ریوارد است. هر معامله باید مطابق با مفهوم سادهای که از احتمالات و آمار استفاده میکند فراهم شود.
مدیریت سرمایه
استفاده درست از پولی که در حساب معاملاتی سهام الکترونیک شما است یکی دیگر از عوامل مهم و کلیدی در تجارت و سرمایه گذاری است.استفاده مناسب از بودجه موجود با علم به این که چگونه از مارجین استفاده کنیم، دانش مهمی برای هر سهامدار و یا معاملهگر فعال است.
نکات نهایی در مورد اصطلاحات معاملاتی سهام
معاملهگران و سرمایه گذاران خوب درک میکنند که ضررها رخ میدهند. اما آنچه که معاملهگران را بهترین و سودآور میسازد این است که چگونه آنها قادرند ضررها را مدیریت کنند و چگونه آنها از ضررهای بزرگ در فعالیتهای معاملاتی خود اجتناب میکنند.
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.